Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Oamenii din Sătmărel l-au căutat pe primar la Primărie. Nu ca să-l laude…
Florin Răchitan  - Marti, 2 Noiembrie 2010

Zeci de locuitori ai cartierului Sătmărel l-au căutat azi pe primarul Iuliu Ilyes prin toată Primăria, să-şi spună păsurile cu privire la starea dezastruoasă a drumului care leagă acest cartier de restul oraşului.


 

Primarul a fost de negăsit, doar viceprimarul Adrian Albu având curajul să înfrunte mulţimea furioasă, acesta explicându-le oamenilor că Iuliu Ilyes nu se afla în acel moment în clădire.


 

După ce au făcut scandal pe holurile Primăriei, nereuşind să intre în biroul primarului, deoarece acolo accesul se face doar cu cartela electronică, oamenii au intrat în sala de şedinţe a Consiliului Local, ca să discute cu viceprimarul Albu.


 

Ei şi-au exprimat nemulţumirea faţă de soluţia „originală” pe care a adoptat-o Primăria atunci când a ales să asfalteze doar câte o porţiune de un kilometru la fiecare capăt al drumului, lăsând de izbelişte tot restul acestei căi de comunicaţie, cu asfaltul brăzdat de cratere ca pe Lună şi cu porţiuni care nu seamănă nici măcar a drum de păşune.
 



„Bine că a făcut drumul până la ţigani, să poată ei să meargă pe asfalt până la cocioabele lor, că doar ei îl votează pe Gyuszi! Mai încolo s-au terminat banii Primăriei, într-atâta încât n-au mai rămas nici măcar pentru peticirea gropilor. Bine că în campania electorală ne-a putut promite marea cu sarea, anunţându-ne triumfător că a găsit fonduri pentru reabilitarea drumului spre Sătmărel” – a strigat unul dintre cetăţenii revoltaţi.


 

Oamenii s-au plâns că cei care fac naveta în oraş, muncitorii şi elevii, sunt în pericol de fiecare dată când parcurg cu autobuzul cei şase kilometri care despart cartierul de oraş. „Autobuzul, un hârb vechi, se clatină ca pe valurile Dunării şi oricând se poate întâmpla o nenorocire. Ca să nu mai vorbim de întârzierile cu care ajung oamenii la muncă sau copiii la şcoală, din cauza stării drumului” – a declarat un localnic, şofer profesionist, care s-a jurat că în acest an a schimbat de două ori baia de ulei de la maşina pe care o conduce, după ce a distrus-o pe porţiunea respectivă de drum.


 

O altă nemulţumire a oamenilor a fost legată de taxa de salubrizare, pe care trebuie s-o plătească la fel ca orăşenii, dar nu beneficiază nici pe departe de aceleaşi servicii din partea Florisal. „Avem doar opt tomberoane în tot satul, iar oamenii trebuie să care gunoiul sute de metri. Taxa trebuie s-o plătim la casieria Florisal de pe strada Careiului, dar imaginaţi-vă cât de greu le este bătrânilor să circule pe acel drum, numai ca să plătească taxa la Florisal” – a atras atenţia una dintre localnicele nemulţumite.
 

 

De asemenea, cei din Sătmărel s-au declarat foarte supăraţi pe Apaserv pentru lucrările de mântuială pe care le-a făcut cu ocazia introducerii sistemului de apă şi canalizare în cartier. Chemat de urgenţă, inginerul-şef de la Apaserv, Matuz Bela, a recunoscut că cele două firme care lucrează pentru Apaserv în zona respectivă au depăşit termenul de execuţie şi au lăsat descoperite branşamentele, dar le-a promis oamenilor că le vor acoperi în cel mai scurt timp.


 

După ce şi viceprimarul Adrian Albu le-a promis că le va face o vizită la Sătmărel şi că în cursul acestei luni vor fi peticite gropile, pentru a trece cu bine de această iarnă, oamenii au plecat oarecum mulţumiţi, nu înainte de a înmâna reprezentantului Primăriei o petiţie cu principalele lor doleanţe, semnată de 300 de locuitori ai cartierului.

4086 vizite
Distribuie pe